HTML

Közvetlen Demokrácia & Kutatás

A kutatás az Európai Unió és Magyarország támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával a TÁMOP 4.2.4.A/2-11-1-2012-0001 azonosító számú „Nemzeti Kiválóság Program – Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer kidolgozása és működtetése konvergencia program” című kiemelt projekt keretei között valósul meg. A projekt teljes címe: A2-MZPD-12-0254: A közvetlen demokrácia lehetőségei az új információs és kommunikációs technológiákon

Friss topikok

Dolgos 2014 elé nézünk: jön a Twitter-kutatás

2013.12.30. 11:15 KözvetlenDemokráciaKutatás

Az év vége általában a visszatekintésről szól. Ilyenkor kellene egy kicsit megállni, vagy legalábbis lassítani, és visszatekinteni az óévben elért eredményekre. Végiggondolni, sikerült-e elérni mindazt, amit célul tűztünk ki magunk elé. Erre azonban egy egyetemi kutatócsoportban aligha van lehetőség, ha éppen egy újabb projektet kell előkészíteni. Februárban kezdjük a politikusok Twitteren való interaktivitásának vizsgálatát. 

A Twitter-kutatás annak az átfogó, 2011 szeptembere óta folyó projektnek a harmadik és egyben záró része is, amely a politikusok interaktivitását vizsgálja emailen, Facebookon és Twitteren keresztül. Jelen pillanatban túl vagyunk a Twitter-piloton, amely világossá tette számunkra, hogy számos változtatásra lesz szükségünk a Facebookhoz képest. Hiába maradtunk ugyanis a közösségi média színterén, a Twitter jellegénél fogva más, mint a Facebook, így nem – pontosabban csak részben – vizsgálható ugyanazokkal a szempontokkal.

A program elsősorban hazánk, illetve Ausztrália képviselőire koncentrál, de az adatok összevethetősége miatt több országot is bevonunk majd a twitteres monitorozásba.

twitter-facebook-investor-614xa.jpg

A következő hónapok bejegyzéseiben a megoldandó, Twitter-specifikus problémákról, felmerülő feladatokról olvashattok majd, ahogyan ezt a Facebook esetében is végigkövethettétek. Mindenkinek interakcióban gazdag, boldog Új Esztendőt kívánunk!

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás politikus interaktivitás Ausztrália Facebook Magyarország Twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://opendemocracy.blog.hu/api/trackback/id/tr435717214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása