HTML

Közvetlen Demokrácia & Kutatás

A kutatás az Európai Unió és Magyarország támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával a TÁMOP 4.2.4.A/2-11-1-2012-0001 azonosító számú „Nemzeti Kiválóság Program – Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer kidolgozása és működtetése konvergencia program” című kiemelt projekt keretei között valósul meg. A projekt teljes címe: A2-MZPD-12-0254: A közvetlen demokrácia lehetőségei az új információs és kommunikációs technológiákon

Friss topikok

Újabb távlatok

2014.08.02. 08:04 KözvetlenDemokráciaKutatás

Az a szerencsére ért, hogy a Magyary Posztdoktori kutatásomnak köszönhetően meghívást kaptam a "Populist Political Communication in Europe: Comprehending the Challenge of Mediated Political Populismfor Democratic Politics" (Populista politikai kommunikáció Európában: a politikai populizmus kihívása a demokratikus politika számára) elnevezésű COST IS1308 számú akcióprogramba.

A kutatásban 26 ország 41 kutatója vesz részt. A Horizon 2020 ernyője alatt működő COST Akcióknak az a lényege, hogy a különböző tagországokban folyó hasonló - jellemzően támogatott - kutatások vezetőit köti össze egy összeurópai kutatásba. A program nem támogatja a kutatást, viszont a közös találkozókat (COST konferenciákat, rövid tanulmányutakat, nyári egyetemeket) igen.

A kutatás célja közös platformra hozni azokat a kutatókat, akik a populista politikai kommunikációt és annak hatását az európai demokratikus viszonyokra kívánják vizsgálni. Ez nem csak több demokráciában történt kormányok, politikai és gazdasági fejlődés elleni közelmúltbeli populista támadásai miatt fontos, hanem a nemzeti média és kommunikációs rendszer változásainak a fényében is. Annak érdekében, hogy összegyűjtsük ezt az alig ismert oldalát napjaink politikai kommunikációjának az akció három összekapcsolódó, de jól meghatározható aspektusát vizsgálja a populista politikai kommunikációnak: (1) populista politikai kommunikátorok és stratégiáik. (2) a média és populista diskurzusok, frame-ek. (3) az állampolgárok bevonódása és a populista üzenetek hatása.

NEPOCS-logo1.jpgAz Akció alapját a NEPOCS (Network of European Political Communication Scholars) hálózat adja, amely az európai politikai kommunikációval foglalkozó kutatók legnagyobb csoportja.

További részletek a COST Akcióról itt

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika kutatás országgyűlési képviselő választópolgár Horizon2020

A bejegyzés trackback címe:

https://opendemocracy.blog.hu/api/trackback/id/tr66545909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása