HTML

Közvetlen Demokrácia & Kutatás

A kutatás az Európai Unió és Magyarország támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával a TÁMOP 4.2.4.A/2-11-1-2012-0001 azonosító számú „Nemzeti Kiválóság Program – Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer kidolgozása és működtetése konvergencia program” című kiemelt projekt keretei között valósul meg. A projekt teljes címe: A2-MZPD-12-0254: A közvetlen demokrácia lehetőségei az új információs és kommunikációs technológiákon

Friss topikok

Média: elmélet és gyakorlat - konferencia Szkopjéban

2014.09.24. 12:13 KözvetlenDemokráciaKutatás

Az utolsó, Magyary posztdoktori ösztöndíjam alatt teljesített konferenciára Szkopjéban került sor.

IMG_1236.JPG

A címe Media: Theory and Practice volt és angol, makedón, valamint orosz nyelven került megrendezésre. Részemről az angol nyelvű előadások voltak a relevánsak, ahol például Nico Carpentier  beszélt a rádiók helyzetéről a web2.0 korszakában, vagy Lilia Raycheva és csapata a 2013-as bolgár tüntetéssorozatot dolgozta fel.

Az előadásomat Social Networking Sites and Politics: Analysis of Politicians’ Twitter Use in Croatia, Hungary and Montenegro címmel tartottam meg. Ezúttal három, földrajzilag közel, politikailag (politikai kultúra szempontjából) távol eső országokat hasonlítottam össze. Első alkalommal használtam a Twitter-kutatásból származó adatokat. Amellett érveltem, hogy az eltérő politikai kultúra ellenére a három ország politikusainak pillanatfelvétele a Twitter közösségi oldalról igenis egy irányba mutat. Kevesen használják ugyan, de azok, akik használják "önmediatizációs" szándékkal nyúlnak hozzá. A gondolat igencsak találó volt, rengeteg kérdést és támogató szót kaptam a közönségtől.

IMG_1266.JPG

Konkrét haszna a konferenciának két kapcsolatban fejezhető ki.

A panelem után odajött hozzám Jelena Jurišić a Zágrábi Egyetem oktatója, aki felkért, hogy vegyek részt a 2015-ös ICA regionális konferenciájához szervezett paneljében.

A konferencián újra volt alkalmam találkozni Robert Imrével, akivel megállapítottuk, hogy majd 16 hónapja a Magyary programban megkezdett kutatás után is egy irányba mutatnak elképzeléseink, így mindenképp szükséges további együttműködéséket szerveznünk, a közösségi média és a demokratikus (kommunikációs) részvételt kutatnunk.

Maga Szkopje mint Makedónia fővárosa fejlődő város, ugyanakkor a Balkán félsziget eme része soha nem az urbanisztikai csodáiról volt igazán híres, hanem természeti szépségeiről. Ezt volt akalmunk megcsodálni a Matka hasadékban. Csak ajánlani tudom mindenkinek az országot.

IMG_1287.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás konferencia hálózatok Magyarország Twitter Horvátország Montenegró mediatizáció

A bejegyzés trackback címe:

https://opendemocracy.blog.hu/api/trackback/id/tr296727009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása