HTML

Közvetlen Demokrácia & Kutatás

A kutatás az Európai Unió és Magyarország támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával a TÁMOP 4.2.4.A/2-11-1-2012-0001 azonosító számú „Nemzeti Kiválóság Program – Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer kidolgozása és működtetése konvergencia program” című kiemelt projekt keretei között valósul meg. A projekt teljes címe: A2-MZPD-12-0254: A közvetlen demokrácia lehetőségei az új információs és kommunikációs technológiákon

Friss topikok

A Twitter 8 ország fényében

2014.12.01. 08:18 KözvetlenDemokráciaKutatás

Azzal már többször, több helyen eldicsekedtünk, hogy több mint 15.000 Facebook bejegyzést tekintettünk át a 10 vizsgált országban. A Twitter esetében még az utolsó simítások történnek az Egyesült Királyság és Svájc eredményei felett, de 8 ország összesített eredményeiről már tudunk beszélni.

Ezek szerint Ausztráliában, Ausztriában, Írországban, Horvátországban, Kanadában, Magyarországon, Montenegróban és Új-Zélandon a parlamentek 10%-ban, a vizsgált három hónap alapján, a következőt látjuk:

Private sphere 757
Informational 7198
Subjective 3729
Offensive 566
Link/Photo/Video 268
Interaction positive 6497
Interaction negative 1552
TOTAL

       20567

 

Több mint 20,000 bejegyzésről beszélünk tehát. Az is látszik, hogy az információközlő kategória a Twitter esetében is népszerű, de az interakció is fontos szerepet kap. Igaz, ez utóbbi alól vannak kivételek. Aztán arról még nem is beszéltünk, hogy Horvátország, Magyarország és Montenegró esetében nem is tudtuk kitölteni a 10%-ot, mert egész egyszerűen nem találtunk elegendő aktív Twittert használó képviselőt.

Mit tanultunk ebből? Akármennyire is másodlagos-sokadlagos platform felénk a Twitter, a teljes egészet tekintve mégis magasabb megosztásszámot eredményez, mint a Facebook és még az interakciót is jobban támogatja.

1 komment

Címkék: kutatás politikus parlament képviselő politikai kommunikáció országgyűlési képviselő interaktivitás Ausztrália Magyarország Twitter Ausztria Kanada Új-Zéland Horvátország Nagy-Britannia Írország Montenegró

A bejegyzés trackback címe:

https://opendemocracy.blog.hu/api/trackback/id/tr616871415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

giat 2015.07.21. 19:12:30

Immár a magyar lakosság rendelkezésére áll a szoftver, az e-demokrácia kezdeményezés.

Meghívó az e-demokráciába:
giat.blog.hu

Facebook: Likvid Demokrácia
www.facebook.com/LikvidDemokracia
süti beállítások módosítása